Prečo je dobré mať cestovné poistenie?

Rady a tipy
25. apríla 2024

Každý rok milióny ľudí cestujú do zahraničia, či už za prácou alebo za zábavou a spoznávaním nových miest. Avšak, mnohí často prehliadajú jeden z najdôležitejších aspektov prípravy na cestu – cestovné poistenie. Aj keď sa vám to môže zdať ako ďalší prírastok k cestovným výdavkom, my vám poskytneme dôvody, prečo by malo byť cestovné poistenie neoddeliteľnou súčasťou vašich cestovných plánov.

Nečakané zdravotné výdavky? Žiadny problém!

Cestovanie môže byť náročné pre vaše zdravie, a to nielen kvôli zmenám klímy alebo stravy. Nehody sa môžu stať kdekoľvek a náklady na zdravotnú starostlivosť v zahraničí sú často astronomické. Cestovné poistenie vám môže ušetriť tisíce eur, pokrývajúc náklady na liečbu, hospitalizáciu a dokonca aj návrat domov. Či už si zlomíte nohu na horskej túre v Alpách alebo si vyžiadate lekárske ošetrenie v exotickom Thajsku, cestovné poistenie znamená, že nebudete musieť riešiť finančné dôsledky.

Ochrana pred zrušením alebo prerušením cesty

Život je plný prekvapení, ktoré môžu vaše plány rýchlo zmeniť. To môže zahŕňať vážne rodinné núdzové situácie, neočakávané zdravotné problémy alebo dokonca prírodné katastrofy. Cestovné poistenie môže pokryť náklady za zrušené letenky, rezervácie hotelov a iné výdavky, čím vám umožňuje minimalizovať finančnú stratu.

Poistenie batožiny a osobných vecí

Odcudzenie alebo strata batožiny môže byť nielen nepríjemná, ale aj nákladná. Cestovné poistenie obvykle pokrýva náklady na náhradu cestovných kufrov a ich obsahu, ako sú elektronické zariadenia, oblečenie a iné cennosti.

Asistenčné služby v núdzi

Mnohé cestovné poisťovne poskytujú 24-hodinovú asistenčnú službu, ktorá vám môže pomôcť v núdzových situáciách. To zahŕňa pomoc pri vybavovaní náhradných leteniek, získaní lekárskej pomoci alebo právnych služieb v prípade potreby.

Duševný pokoj

Možno najväčším benefitom cestovného poistenia je pocit bezpečia a pokoja, ktorý prináša. Vedieť, že ste chránení pred mnohými možnými komplikáciami, vám umožní užívať si cestu s menším množstvom stresu a obáv.

S CK DAKA máte v cene každého zájazdu zahrnuté zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.. V prípade, ak by ste si chceli zakúpiť komplexné cestovné poistenie, máte možnosť sa poistiť cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 €/deň do 70 rokov, 3,80 € deň nad 70 rokov.


Cestovné poistenie teda nie je len ďalším výdavkom, ale investíciou do vašej bezpečnosti, komfortu a spokojnosti na cestách. Či už sa chystáte na krátky výlet alebo plánujete dlhodobý pobyt, nezabudnite ho zaradiť do svojho cestovného plánu. Kto vie, kedy sa vám táto malá záloha môže vyplatiť.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín