Najkrajšie pláže v Chorvátsku

Rady a tipy
22. februára 2024

Chorvátsko je známe svojím pobrežím pozdĺž Jadranského mora, kde sa nachádzajú niektoré z najkrajších pláží v Európe. Táto destinácia je každoročne najviac vyhľadávanou a obľúbenou nielen medzi Slovákmi, ale aj celosvetovo. Poďme sa pozrieť na top pláže v Chorvátsku, ktoré určite musíte navštíviť.

Zlatni Rat (Zlatý roh), Brač

Zlatni Rat je jednou z najznámejších a najfotografovanejších pláží v Chorvátsku. Táto jedinečná pláž tvorená z kamienkov a piesku sa nachádza na ostrove Brač a je známa svojím špicatým tvarom. S jej krištáľovo čistou vodou a borovicami poskytujúcimi prírodný tieň je ideálnym miestom pre milovníkov vodných športov a rodiny.

Stiniva, Vis

Pláž Stiniva na ostrove Vis je obklopená vysokými skalnými útesmi, čo jej dodáva pocit skrytého raja. Je prístupná len pešo cez strmú cestu alebo loďou, čo z nej robí pokojné útočisko pre tých, ktorí hľadajú únik od davov.

Sakarun, Dugi Otok

Pláž Sakarun, známa svojím jemným bielym pieskom a tyrkysovou vodou, je často porovnávaná s karibskými plážami. Nachádza sa na severnej strane ostrova Dugi Otok a je ideálna pre rodiny s deťmi vďaka plytkému a teplému moru. Pri pláži sa nachádzajú dokonca reštaurácie, šatne, sprchy a toalety.

Banje, Dubrovník

Pláž Banje ponúka nezabudnuteľný výhľad na historické mesto Dubrovník a jeho múry. Je to živá mestská pláž, kde sa môžete kúpať s výhľadom na UNESCO pamiatky. Ponúka vynikajúce zariadenia vrátane ležadiel, slnečníkov a športových aktivít, čo z nej robí obľúbené miesto pre návštevníkov z celého sveta.

Punta Rata, Brela

Punta Rata na Makarskej riviére pri meste Brela sa často nachádza v rebríčkoch medzi najlepšími plážami na svete. S jej nádherným výhľadom na Biokovo pohorie, krištáľovo čistou vodou a hustými borovicovými lesmi, ktoré siahajú až k samotnej vode, je obrazom ozajstnej krásy. Symbolom pláže je kameň Brela, malý skalnatý ostrovček porastený borovicami, ktorý sa stal ikonickým znakom tohto miesta.

Lovrečina, Brač

Lovrečina je skrytou perlou na ostrove Brač, ktorá ponúka nádhernú piesočnatú pláž obklopenú zelenými kopcami a olivovými hájmi. Je to ideálne miesto pre tých, ktorí hľadajú tichú a pokojnú atmosféru ďaleko od rušných turistických centier. Pláž je vhodná aj pre menšie deti, pretože voda je plytká a čistá.

Pasjača, Konavle

Pláž Pasjača, skrytá v blízkosti Dubrovníka v regióne Konavle, bola v roku 2019  vyhlásená za najlepšiu európsku pláž. Táto izolovaná pláž bola vytvorená vykopaním tunela cez skalu za účelom odvodňovania polí. Jej okolie a nádherná čistá voda ju robia ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú pokojný únik od davov.

Nugal, Makarska

Kamienková pláž Nugal, skrytá medzi strmými útesmi v prírodnom parku Osejava v blízkosti Makarskej, je jednou z najlepších nudistických pláží v Chorvátsku. Táto izolovaná pláž je prístupná len pešo a je známa svojím pokojným prostredím a čistou vodou.

Plaža Čista, Hvar

Plaža Čista na ostrove Hvar je známa svojou prírodnou krásou a priezračnými vodami. Táto pláž je piesková, no sem-tam nájdete kamienky. Kvôli morským prúdom a vetru sa niektoré obdobia mení na kamienkovú. Je ideálna pre tých, ktorí si chcú vychutnať slnko a more bez davov.

Bijeca, Medulin

Pláž Bijeca je najznámejšou plážou v Meduline. Je obľúbená vďaka rozľahlej piesočnatej ploche, ktorá sa tiahne viac ako 1 km pozdĺž pobrežia, poskytujúc ideálne podmienky pre rodiny s deťmi a starších ľudí vďaka pozvoľnému vstupu do mora. Pláž je vybavená reštauráciami, bufetmi, šatňami, sprchami a toaletami.

Crni molo, Crikvenica

Pláž je obľúbená vďaka piesočnatému, miestami štrkovitému povrchu. Pláž nadväzuje na najznámejšiu pláž Gradska plaža (Gradsko kúpalište) cca 1,3 km od centra mesta. Pláž ponúka rôzne športové aktivity ako aerobik, plážový volejbal, minigolf, vodné lyžovanie a mnoho ďalších.

Bačvice, Split

Bačvice je ikonická pláž v srdci Splitu, známa svojím jemným zlatistým pieskom a pozvoľným vstupom do čistého Jadranského mora, čo z nej robí ideálne miesto pre rodiny s deťmi i milovníkov vodných športov. Tato živá a obľúbená pláž je kolískou tradičnej chorvátskej hry "picigin", čo je akčný vodný šport, pri ktorom hráči akrobaticky udržujú malú loptu nad hladinou vody.

Chorvátske pláže ponúkajú niečo pre každého – od živých mestských pláží až po odľahlé zátoky, kde môžete zažiť pocit súkromia. Nikto neodíde sklamaný a každý si vyberie to svoje.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín