7 aplikácií, ktoré musíte mať počas cestovania

Rady a tipy
05. marca 2024

Cestovanie môže byť vzrušujúce, ale tiež výzvou, ak nemáte správne vybavenie na plánovanie a navigáciu. V dnešnej digitálnej dobe existuje mnoho aplikácií, ktoré môžu uľahčiť váš cestovateľský zážitok. V tomto článku sa pozrieme na niektoré kľúčové aplikácie, ktoré by mal mať každý cestovateľ vo svojom smartfóne.

1. Google Maps

Mapy Google je nevyhnutná aplikácia, ktorá ponúka podrobné mapy, plánovač na chôdzu, jazdu, cyklistiku a verejnú dopravu v takmer každej krajine sveta. Umožňuje tiež ukladať mapy offline, čo je obzvlášť užitočné v oblastiach s obmedzeným alebo žiadnym internetovým pripojením.

2. Sygic

Alternatívou pre google maps je navigačná aplikácia Sygic. Je dostupná offline, takže ju môžete využívať aj bez internetu. Viete si tam naplánovať jazdu autom, verejnou dopravou, bicyklom a chôdzou pešo.

3. TripAdvisor

TripAdvisor je skvelým zdrojom informácií o atrakciách, reštauráciách a aktivitách na vašom cestovateľskom mieste. Recenzie a fotografie od iných cestovateľov vám môžu pomôcť rozhodnúť sa, čo si pozrieť a kde sa pôjdete najesť.

4. XE Currency

Pri cestovaní do zahraničia je dôležité mať prehľad o výmenných kurzoch, a tu prichádza na rad aplikácia XE Currency. Ponúka aktuálne výmenné kurzy a dokáže prevádzať medzi viac ako 180 menami, čo je ideálne pre rýchle konverzie na cestách. Veľkou výhodou je, že raz vyhľadané kurzy sa ukladajú do pamäte a môžete si ich kedykoľvek pozrieť aj v offline režime. 

5. Google Translate

Jazyková bariéra môže byť výzvou, ale Google Translate to dokáže značne zjednodušiť. Aplikácia podporuje textový, hlasový a dokonca aj obrazový preklad v reálnom čase pre viac ako 100 jazykov. Ak si daný jazyk stiahnete, môžete prekladať offline bez pripojenia na internet.

6. PackPoint

PackPoint je aplikácia na plánovanie batožiny, ktorá vám pomôže zorganizovať, čo potrebujete zbaliť na základe dĺžky cesty, destinácie, pohlavia a počasia na vašom cieľovom mieste a plánovaných aktivít. Aplikácia vám poskytne zoznam odporúčaných vecí, z ktorých si zaškrtnete tie potrebné, prípadne pridáte ďalšie.

7. Uber, Bolt, Taxify

Často najlacnejší a najjednoduchší spôsob ako sa prepraviť v cudzích krajinách je využívanie aplikácií ako Uber, Bolt alebo Taxify a iných, ktoré daná krajina využíva. V aplikácii zadáte miesto vyzdvihnutia a cieľové miesto a zaplatíte jednoducho kreditnou kartou, ktorú ste zadali do aplikácie.

S týmito aplikáciami vo vašom smartfóne môže byť cestovanie nielen jednoduchšie a efektívnejšie, ale aj oveľa príjemnejšie. Nezabudnite si pred odchodom skontrolovať dostupnosť a kompatibilitu aplikácií pre vaše zariadenie a destináciu, aby ste mali bezproblémovú dovolenku.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín